Ми у Facebook
30.04.2024, 17:17

Як ідеально зварити яйця

Фото: Getty Images

Дуже важливо правильно варити яйця. Чимало хто звично витягає їх з холодильника, класти у каструлю, заливати холодною водою й ставити на вогонь. Однак цей метод залишає більшу частину білка на шкаралупі.
Щоб легко й швидко чистити яйця, їх потрібно опустити у киплячу воду. Проте цей спосіб також має свої недоліки. Коли ви кладете яйця у холодну воду й варите їх на повільному вогні, жовток залишається у центрі. Тим часом, якщо ви кидаєте яйце у киплячу воду, воно розгортається, булькає, і в результаті під час розрізання ви помічаєте, що жовток не розташований симетрично.

Але якщо вам не важливо, як розташований жовток, то можна використовувати метод з гарячою водою. Спочатку опустіть яйце у киплячу воду, потім через 30 секунд, коли вода знову почне кипіти, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин.

Якщо вам важливо отримати ідеальне яйце з правильним розташуванням жовтка, тоді краще готуйте яйця на пару. Це можна зробити за допомогою електричної яйцеварки або у каструлі на спеціальній решітці.

Про це повідомляє видання Апостроф, apostrophe.ua.

Дізнайтеся, як перетворити яйця в окрасу великоднього столу? Як розфарбувати крашанки різними кольорами в домашніх умовах?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ