22.04.2024, 15:32
Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт
Приготувати паску власноруч - це не тільки захоплюючий процес, але й забезпечує вам можливість контролювати інгредієнти та насолоджуватися смачним результатом.
Паска є невід'ємною частиною святкового столу під час Великодня. Це традиційний великодній десерт, який завжди радує смаком та ароматом.
Історія паски
Паска - це символ воскресіння Христового, та вона має багатовікову історію. Українська паска виготовляється з кращих інгредієнтів та з дотриманням традиційних рецептів. На Великдень вона стає головним українським десертом, що символізує не тільки радість воскресіння, а й об’єднання родини навколо святкового столу.
Простий рецепт паски
Щоб приготувати паску, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
500 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
3 яйця
1 пачка дріжджів
100 мл молока
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки ванільного цукру
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
100 г сухофруктів (курага, родзинки, цедра апельсина або лимона)
Яйце для змащування
Інструкції:
Крок 1: Почніть зі збігання теплого молока з дріжджами та додайте трохи цукру. Покладіть цю суміш у тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Крок 2: У глибокій мисці розтопіть вершкове масло.
Крок 3: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина та лимона, сухофрукти.
Крок 4: Додайте до сухих інгредієнтів розтоплене масло та розтерти яйця.
Крок 5: Потім додайте активовані дріжджі та молоко.
Крок 6: Помішуйте все це добре, доки не отримаєте м'яке, легко вимазане тісто.
Крок 7: Залиште тісто протягом години, покривши його чистою кухонною рушником, щоб воно піднімалося.
Крок 8: Після того, як тісто підійметься, ще раз його перемішайте, а потім переложіть у виготовлений форму або сковороду для паски, попередньо змащений жиром та посипаний борошном.
Крок 9: Знову залиште тісто на 30-40 хвилин для підйому.
Крок 10: Змастіть паску зверху розбитим яйцем.
Крок 11: Попередньо розігрійте духовку до 180°C (350°F).
Крок 12: Пекти паску в духовці приблизно 40-50 хвилин або доки вона не стане золотисто-коричневою.
Крок 13: Після випічки дайте пасці трохи охолонути перед подачею.
Підсказки:
Додавання ароматичної цедри апельсина та лимона надасть пасці особливого смаку.
Ви можете прикрасити паску за допомогою глазурі або посипати цукровим пудрою перед подачею.
Історія паски
Паска - це символ воскресіння Христового, та вона має багатовікову історію. Українська паска виготовляється з кращих інгредієнтів та з дотриманням традиційних рецептів. На Великдень вона стає головним українським десертом, що символізує не тільки радість воскресіння, а й об’єднання родини навколо святкового столу.
Простий рецепт паски
Щоб приготувати паску, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
500 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
3 яйця
1 пачка дріжджів
100 мл молока
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки ванільного цукру
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
100 г сухофруктів (курага, родзинки, цедра апельсина або лимона)
Яйце для змащування
Інструкції:
Крок 1: Почніть зі збігання теплого молока з дріжджами та додайте трохи цукру. Покладіть цю суміш у тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Крок 2: У глибокій мисці розтопіть вершкове масло.
Крок 3: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина та лимона, сухофрукти.
Крок 4: Додайте до сухих інгредієнтів розтоплене масло та розтерти яйця.
Крок 5: Потім додайте активовані дріжджі та молоко.
Крок 6: Помішуйте все це добре, доки не отримаєте м'яке, легко вимазане тісто.
Крок 7: Залиште тісто протягом години, покривши його чистою кухонною рушником, щоб воно піднімалося.
Крок 8: Після того, як тісто підійметься, ще раз його перемішайте, а потім переложіть у виготовлений форму або сковороду для паски, попередньо змащений жиром та посипаний борошном.
Крок 9: Знову залиште тісто на 30-40 хвилин для підйому.
Крок 10: Змастіть паску зверху розбитим яйцем.
Крок 11: Попередньо розігрійте духовку до 180°C (350°F).
Крок 12: Пекти паску в духовці приблизно 40-50 хвилин або доки вона не стане золотисто-коричневою.
Крок 13: Після випічки дайте пасці трохи охолонути перед подачею.
Підсказки:
Додавання ароматичної цедри апельсина та лимона надасть пасці особливого смаку.
Ви можете прикрасити паску за допомогою глазурі або посипати цукровим пудрою перед подачею.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 694Інші статті рубрики:
Що робити ВПО, які не пройшли ідентифікацію, а пенсія перестала приходити на картку?
иплата пенсій непройденим ідентифікацією пенсіонерам-ВПО відновлюється після успішної процедури ідентифікації. У цей час, хоча пенсійні нарахування для непроідентифікованих продовжуються, кошти тимчасово не зараховуються на банківські картки.
переглядів: 136
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради
Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 169
Великодній тиждень: традиції, звичаї та заборони
Увесь тиждень після Великодня - важливий час для усіх християн. Розповідаємо, як віряни святкують Світлу седмицю.
переглядів: 182
Фарбуємо великодні яйця в каркаде: найпростіший спосіб
Яйця, пофарбовані цим способом дуже схожі на зоряне небо, космос, або аквамарин.
переглядів: 268