Ми у Facebook
22.04.2024, 15:32

Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт

Приготувати паску власноруч - це не тільки захоплюючий процес, але й забезпечує вам можливість контролювати інгредієнти та насолоджуватися смачним результатом.
Паска є невід'ємною частиною святкового столу під час Великодня. Це традиційний великодній десерт, який завжди радує смаком та ароматом.

Історія паски
Паска - це символ воскресіння Христового, та вона має багатовікову історію. Українська паска виготовляється з кращих інгредієнтів та з дотриманням традиційних рецептів. На Великдень вона стає головним українським десертом, що символізує не тільки радість воскресіння, а й об’єднання родини навколо святкового столу.

Простий рецепт паски
Щоб приготувати паску, вам знадобляться наступні інгредієнти:

Інгредієнти:
500 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
3 яйця
1 пачка дріжджів
100 мл молока
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки ванільного цукру
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
100 г сухофруктів (курага, родзинки, цедра апельсина або лимона)
Яйце для змащування
Інструкції:
Крок 1: Почніть зі збігання теплого молока з дріжджами та додайте трохи цукру. Покладіть цю суміш у тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Крок 2: У глибокій мисці розтопіть вершкове масло.

Крок 3: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина та лимона, сухофрукти.

Крок 4: Додайте до сухих інгредієнтів розтоплене масло та розтерти яйця.

Крок 5: Потім додайте активовані дріжджі та молоко.

Крок 6: Помішуйте все це добре, доки не отримаєте м'яке, легко вимазане тісто.

Крок 7: Залиште тісто протягом години, покривши його чистою кухонною рушником, щоб воно піднімалося.

Крок 8: Після того, як тісто підійметься, ще раз його перемішайте, а потім переложіть у виготовлений форму або сковороду для паски, попередньо змащений жиром та посипаний борошном.

Крок 9: Знову залиште тісто на 30-40 хвилин для підйому.

Крок 10: Змастіть паску зверху розбитим яйцем.

Крок 11: Попередньо розігрійте духовку до 180°C (350°F).

Крок 12: Пекти паску в духовці приблизно 40-50 хвилин або доки вона не стане золотисто-коричневою.

Крок 13: Після випічки дайте пасці трохи охолонути перед подачею.

Підсказки:
Додавання ароматичної цедри апельсина та лимона надасть пасці особливого смаку.
Ви можете прикрасити паску за допомогою глазурі або посипати цукровим пудрою перед подачею.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ